Gelderman Fabriek Oldenzaal

Gelderman FabriekWanneer u rondloopt over het terrein van het Gelderman-complex in Oldenzaal, voelt u nog steeds de authentieke industriƫle sfeer van weleer. Het is niet moeilijk voor te stellen dat hier zo'n 150 jaar geleden vele arbeiders dag in dag uit textiel produceerden in de enorme fabriekshallen. Tegenwoordig heeft dit bijzondere industrieel erfgoed geen functie.

Maar...,

De monumentale fabriek is opnieuw in'productie' genomen. Fabrieksarbeiders hebben plaats gemaakt voor creatieve ondernemers en de Gelderman Fabriek heeft een nieuwe missie: een inspirerende plek bieden, waar historie ondernemingszin, creativiteit, kennis, kunst en cultuur samenkomt. Een plek waar creatieve ondernemers en het reguliere bedrijfsleven elkaar vinden om tot innovatieve projecten te komen die echt het verschil maken.

Alleen het bieden van een inspirerende locatie is echter niet genoeg. De echte kracht van de Gelderman Fabriek zit in het stimuleren van samenwerking. Samenwerking tussen sectoren, bedrijven en mensen. Daar waar mensen met verschillende achtergronden naast en met elkaar werken, ontstaan de mooiste dingen. Het is samenwerking die zorgt voor een innovatieve oplossing voor een probleem, een gedenkwaardige creatieve productie of een waardevol inzicht. Kortom: samenwerking die zorgt voor groei.

Op deze website maakt u kennis met de Gelderman Fabriek en haar ambitie. De oude Textielfabriek ligt al een groot aantal jaren braak achter een haag van groene wildgroei; terwijl het prachtig gelegen is tussen de centrumkern van Oldenzaal en haar bedrijventerrein.

Naast de bestaande bedrijvigheid wil de Gelderman Fabriek een nieuw parade paardje zijn voor Oldenzaal. Een initiatief dat de kans geeft om in een inspirerende omgeving samen met instellingen, organisaties en gevestigde ondernemers te werken, leren en experimenteren.

Gelderman Fabriek; huisvesting van nu!

Gelderman Fabriek Oldenzaal

Enschedesestraat 4
7575 AB Oldenzaal

info@geldermanfabriek.nl
www.geldermanfabriek.nl